Lua-te-aș la întrebări! cu Sabina Tălmăcel

Hello people! Eu sunt Andrei și bine v-am regăsit la primul articol din seria “Lua-te-aș la întrebări!”. Mai pe scurt, o data pe lună voi avea un invitat special pe care îl voi lua la întrebări:)

Astăzi, o voi avea invitată pe Sabina Tălmăcel, căreia îi mulțumesc pentru a acceptat invitația. Este o fată super de treabă, foarte dragă mie și host-ul podcast-ului “VreauSăSpunCeva”. Fără alte introduceri, vă las să o cunoasteți mai bine pe Sabina. Sper să vă placă! Enjoy!;))

Sabina Tălmăcel- Host la VreauSăSpunCeva

1. Descrie-te în câteva cuvinte.

“Îmi place la nebunie să încerc chestii noi și să mă conectez cu oricine prind, fiindcă doar așa pot să trăiesc viața asta din plin. Iubesc foarte mult muzica, este o parte din mine(chiar și acum ascult muzică:)).
Mai multe nu vă zic, fiindcă vreau să ne cunoaștem mai bine pe parcursul articolului.”

2. Cum ți-a venit ideea de a începe un podcast într-un oraș atât de mic?

“Chiar am primit de foarte multe ori întrebarea asta și de fiecare dată mi-am descris povestea cu mult drag.
Totul a început acum vreo 4 luni. Știu sigur că era 13 mai și am scris articolul “Izolare
benfică” pentru KULT Hub. Acolo am scris ceva de genul:” Experiențele de voluntariat o să vi le povestesc cu altă ocazie” . Și eu în noaptea aia, că na, de obicei ideile îmi vin când vreau să dorm, m-am gândit : “ Băi da ce tare ar fi să aduc oameni și să vorbim despre voluntariat și cum îți schimbă viața.” Deja mă gândeam pe cine să aduc. Ok, am zis că o las pe dimineață și am adormit.
De dimineață am început să mă uit la o grămada de tutoriale despre podcasting ca să văd dacă vreau cu adevărat să fac asta. I-am anunțat și pe cei de la KULT de inițiativa mea și au zis că mă susțin în procesul acesta. Chiar în timp ce mă uităm pe yt la podcasting nu îmi venea să cred că mă apuc de așa ceva , eram gen: “ Maaan , ești nebun!!!”.
(după ce am analizat mai bine mi-am dat seama că voluntariatul e un subiect care se epuizează foarte repede și că tre să mă gândesc mai bine la ce vreau să fac)
După mi-am anunțat și familia și chiar au zis că e foarte tare ideea asta.
Timp de o săptămână m-am documentat intens despre podcasting. Orice legat de echipament, promovare, cum să îți antrenezi vocea etc.
Mi-a venit microfonul și m-am apucat de treabă. Am învățat cum să-mi setez suntetul , în așa fel încât să ofer cea mai bună calitate audio.
Am tras vreo 2 episoade de probă ca să mă obișnuiesc să vorbesc. După am tras 4 episoade cu invitații, le-am editat, am pregătit postările și gata. I-am dat drumul.”

3. Ai avut momente în care ai vrut să renunți la acest podcast?

“Nu neapărat momente în care am vrut să renunț, ci mai degrabă momente în care te întrebi dacă faci o treabă bună. Cred că există în viața oricui o perioadă în care , efectiv nu mai primești feedback, rezultatele nu sunt chiar așa cum te așteptai sau ceva de genul. Adică sunt unele episoade pe care le consider eu foarte bune fiindcă au un content chiar interesant, dar sunt printre cele cu cele mai puține view-uri. Știu , e destul de ciudat, dar așa am șansa să observ de ce subiecte este mult mai interesată audiența mea.
Și după, ies din starea asta când primesc un feedback de la oameni random care efectiv îmi amintesc că fac o treabă bună și că merită să continui. Cred că am zâmbit toată seara după ce am citit un feedback de la cineva:))”

4. Care este scopul acestei inițiative?

“Am stat destul de mult să găsesc numele ăsta, dar reprezintă scopul podcastului. ‘’VreauSăSpunCeva’’. Eu efectiv m-am săturat de oamenii ăia care se cred ei nu știu cine și îți limitează dreptul la exprimare doar că au ei chef. Am avut prieteni de genul. Am avut:)) Podcastul ăsta e un fel de eliberare. Aici oricine poate să spună orice. Am făcut podcastul ăsta ca să dau tuturor șansa să spună ceva. Aici poți să fii tu însuți, nimeni nu te judecă. Promovez foarte mult naturalețea.
Deci da, am făcut asta pentru toți oamenii care vor să se facă auziți.”

5. Care a fost reacția ta și a celorlați după primul episod?

“Nu mă așteptam deloc ca oamenii să reacționeze așa de bine. Chiar eram gen: ok,wtf..:)) Chiar în ziua lansării am primit multe mesaje, oamenii au distribuit peste tot, chiar a fost wow. Am fost extrem de surprinsă când am primit un mesaj de la o fată din alt oraș. Efectiv nu înțelegeam cum a dat de podcastul meu, dar mi-a făcut foarte mare plăcere să vorbesc cu ea.:))”

6. Care sunt pașii pe care îi urmezi pentru a avea succes?

“Acum depinde ce înțelege fiecare prin succes. Eu sincer, nu pot să zic că am succes cu podcastul. Poate succes în oraș , da. Sau în liceu. Dar pe plan național nu prea, deși am ascultători aproape din toate județele. Când voi avea succes în adevăratul sens al cuvântului, vă voi zice. Dar oricum, singura cale către succes e munca, așa că munciți dacă vreți să ajungeți undeva:))”

7. Ce îi sfătuiești pe cei care citesc acest articol?

“Man, tot ce pot să zic e ÎNCERCAȚI. Eu mereu am încercat și chiar nu mi-a părut rău. Chiar dacă uneori nu a ieșit așa de bine , măcar am învățat ceva din asta.
Și altceva care cred că e mai important. Trăiți viața asta cu multă pasiune, prețuiți tot
ce aveți(mă refer în special la relațiile cu oamenii) și aventurați-vă în orice. Nimeni nu știe cât timp mai are pe pământ , așa că nu strică să faci ceva nou mereu.”

8. Ce vrei să le transmiți susținătorilor tăi?

“Dragilor, vă mulțumesc din inimă pentru tot!!! Nu îmi vine să cred că aveți atâta încredere în această inițiativă și că o susțineți în continuare. Înseamnă foarte mult pentru mine și așa mă motivați să continui. Nu uitați, dacă vreți să spuneți ceva, doar îmi trimiteți mesaj!
Aveți grijă de voi și vă transmit toate gândurile pozitive !!!”

Buuun, atât pe azi! Sper că v-a plăcut acest interviu!:) Dacă aveți sugestii de invitați pentru interviu, nu ezitați să îmi dați mesaj pe Instagram. Până data viitoare, take care! 😉

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s