Lua-te-aș la întrebări! cu Robert Ciupitu

Hello people ! Eu sunt Andrei și bine v-am regăsit la al 3-lea articol din seria “Lua-te-aș la întrebări !”. Invitatul din această lună este Robert Ciupitu, un tip super mișto, deschis, amuzant și unul din organizatorii proiectului “Zoom Talks”. Vă las să descoperiți mai multe despre el în interviul de mai jos. Enjoy! 😉

1. Robert Ciupitu este…

……un amestec de sentimente, trăiri, ambiții, lene, copilărie, glume, prietenie, zodii, visuri și lista poate continua.

Robert Ciupitu

2. Când ți-ai descoperit pasiunea pentru teatru?

Cred că prin liceu am conștientizat că îmi doresc asta. Eu am fost elev într-un liceu vocațional la secția de actorie și chiar dacă în primă fază am vrut să dau la teologie sau conservator, prin clasa 11-a am fost la un concurs de actorie și m-a făcut să îmi dau seama că mai bine dau la actorie. Dar pasiunea pentru teatru cred că s-a născut în debaraua bunicilor mei, unde mă pregăteam aproape în fiecare seară să le fac un spectacol pe care îl numeam atunci “De-a râsu, plânsu”. Debaraua era un fel de backstage unde mă costumam pentru spectacol. Mda, atunci s-a născut pasiunea și cred că mult mai târziu am conștientizat-o.

3. Care au fost cele mai frumoase momente din lumea teatrului?

În general momentele frumoase sunt repetițiile la un proiect nou. O experiență interesantă și plină de momente frumoase a fost când am lucrat la primul spectacol independent. Ne-am unit mai mulți colegi, am scris un text, am căutat un spațiu, am făcut decor, muzică, lumini și bucuria cea mai mare a fost când am văzut că publicul reacționează și ne apreciază munca. Dar eu cred că în meseria asta te tot întâlnești cu momente frumoase. Ori la un casting, ori la filmare, ori la o bere.

4. Care a fost cel mai greu rol pe care l-ai jucat vreodată?

Eu cred că fiecare personaj iți dă niște teme pentru acasă pe care tu trebuie să le rezolvi. Nu știu ce să răspund la asta, pentru că niciodată nu m-am gândit….vaaai ce greu, vai ce ușor. Orice personaj e greu în felul lui, contează doar cum faci să îți fie bine cu el. Părerea mea.

5. Ai vrut vreodată să abandonezi? Dacă da, când?

O da, de multe ori. E un gând care se naște imediat după ce termini facultatea. Cel puțin la mine așa a fost. Apare din mai multe motive, poate pentru că nu ai activitate uneori, poate pentru că din păcate este foarte greu să te angajezi și statul nu prea susține artiștii independenți. Sunt foarte multe motive, dar sunt trecătoare. Pentru că mereu apar idei, apar lucruri de făcut. Mai puțin în pandemie, asta e clar.

6. Cum a luat naștere proiectul “Zoom Talks?”

Eu când eram în liceu, îmi doream foarte mult să iau legătura cu studenții de la facultățile de artă și să văd cum e. Să aflu de la ei experientele lor, momentele frumoase, momentele mai puțin frumoase din facultate dar și cele de după absolvire. Eram curios cum e la o repetiție sau la o filmare. Așa că am gândit acest proiect gratuit pentru liceeni, bazat fix pe aceeași idee. Un schimb de experiențe cumva, în care mai multi tineri artiști vin într-o întâlnire online, pe aplicația Zoom, vorbesc, povestesc și mai ales răspund la întrebările adolescenților.

7. Care sunt cele mai frecvente subiecte dezbătute la “Zoom Talks”?

Vorbim despre experienta de la admitere, experientele din facultate și cele de după absolvire. Încercăm să aducem oameni faini care sunt deschiși să povestească experientele lor și ne propunem să facem o comunitate cat mai mare cu care să păstram legătura și cu care să facem proiecte interesante după ce trece aceasta pandemie.

8. Unde te vezi peste 5 ani ?

Ooooooooo,nu știu, este o întrebare dificilă. În ultimele 8 luni, am învățat să mă gândesc și să mă concentrez foarte mult pe prezent. Așa că nu știu ce să îti răspund la întrebarea asta. Pot doar să îți spun cum mi-ar plăcea să mă văd. Călătorind, jucând, și savurând o cafea bună într-o bucătărie mare și frumoasă alături de toată familia mea.

9. Ce vrei să le transmiți cititorilor mei care sunt pasionați de actorie?

Să se bucură de tot ce le oferă viața.

Buuun, atât pe azi! Sper că v-a plăcut acest interviu!:) Dacă aveți sugestii de invitați pentru interviu, nu ezitați să îmi dați mesaj pe Instagram. Până data viitoare, take care! 😉

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s